Direktlänk till inlägg 21 januari 2015

Morots- och oreganobröd...

Av Hilla - 21 januari 2015 13:06


Jag hittade ett recept i UNT (Uppsala Nya Tidning). Det är väldigt lätt att baka brödet då det påminner om scones och du behöver ingen jäst. Däremot är brödet saftigare än scones pga att du använder morot och yoghurt i degen.


8 stycken


5 dl vetemjöl

2 dl grahamsmjöl

1 msk bakpulver

1 tsk oregano

1 stor morot

1 tsk salt

75 g matfett

3 dl naturell yoghurt


1. Sätt ugnen på 250 grader

2. Blanda mjöl, bakpulver, oregano och salt i en bunke

3. Skala och finriv moroten

4. Finfördela matfettet i mjölblandningen och rör i moroten och yoghurten. Arbeta snabbt ihop till en deg

5. Dela degen i 8 delar, platta ut med mjölad hand till tunna kakor på plåtar med bakplåtspapper

6. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter, låt brödet svalna i en handduk.


   


#hilla #matprat #baka #bröd #recept

 
ANNONS
 
anette

anette

23 januari 2015 21:32

Mmmm vad gott...jag älskar nybakat // Anette

http://www.anettan.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hilla - Söndag 14 juli 16:20


Idag har jag plockat våra vinbär, vita och svarta. Bären frysen jag in och kokar saft på i höst. #hilla #hillasmatprat #vinbär #saft ...

Av Hilla - Lördag 13 juli 17:51


Ikväll lagade jag en vegetarisk lasagne med broccoli, gul lök och rostade hasselnötter till middag. Salladsbädd och mozzarellaost serverades till... #hilla #hillasmatprat #vegetarisklasagne #lasagne ...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 19:34


Ibland hittar jag finare livsmedel till halva priset i min affär pga kort datum. T ex idag då vi kunde laga lammfilé (innerfilé) till middag. Jag gjorde en egen marinad och ugnsstekte filén efter en kortare stund i stekpannan. Tillbehör blev aioli, e...

Av Hilla - Torsdag 11 juli 12:05


Smultron, blåbär, smulgubbar och kantareller... #hilla #hillasmatprat #sommarensskafferi ...

Av Hilla - Torsdag 27 juni 19:10


Idag äter vi sotare av egenhändigt pilkad strömming. Mums... Rensad strömming lägger jag i en plastpåse tillsammans med mycket salt. Låt fisken ligga och dra minst några timmar. Stek sedan fisken riktigt hårt i olja så den blir krispig och god. ...

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

My Taste

Följ bloggen

Följ Hillas matprat med Blogkeen
Följ Hillas matprat med Bloglovin'

Klicka här, bloggregistret

BloggRegistret.se

Blogglista

Blogglista.se

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

2 besvarade frågor

Buzzador

Listor

top100

Annons


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se