Direktlänk till inlägg 9 oktober 2017

Lite matprat från helgen...

Av Hilla - 9 oktober 2017 15:23

Gårdagens förrätt till dotter och svärson blev ett hopplock från lördagens middagsbjudning;


 

Här har jag tagit en smörad skiva kavring med rökt lax och två köpta röror med kronärtkocka och soltorkad tomat.


På lördagen var förrätten kavring med rökt lax och rökt makrill med en gräslökskräm, recept från UNT.


Gräslökskräm; 4 portioner


1/2 dl frinskuren gräslök

1/2 dl yoghurt (grekisk/turkisk)

1/2 dl majonnäs

1/2 citron, skal och lite saft

ca 2 tsk riven pepparrot

salt o nymalen peppar


Blanda gräslök, yoghurt och majonnäs. Riv ner citronskal, lite citronsaft och pepparrot. Smaka av med salt och peppar. Lägg rökt fisk på en smörad skiva kavring och garnera med fint skuren rädisa...


Huvudrätt i lördags var oxfilé med ett svamptäcke och en god balsamicosås till det;

 


Här ska köttet strax in i ugnen. Receptet hittar du här nedanför. Jag använde gula kantareller och gjorde även såsen som var mycket god. Istället för potatisterrin gjorde jag en vanlig potatisgratäng.


Oxfilé med svamp och parmesan överbakning


Till efterrätt gjorde jag en riktigt kladdig kladdkaka med en rabarberkräm och grädde till. Jag strödde ca 5-10 lingon över varje desserttallrik och siktade florsocker över. Recept på den kladdiga kladdkakan med blockchoklad kommer fråm Allt om mat. Klicka på länken. Knepet för att få kakan perfekt är att baka den i förväg och kyla den i god tid innan servering. Sen har jag den bara inne i ugnen i 8 minuter.


#hillasmatprat #hilla #fest #oxfile #fisk #huvudrätt #förrätt #kladdkaka #dessert

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hilla - Tisdag 21 sept 12:31


Jag har odlat små busktomater, från frö, i sommar. Som vanligt har tomaterna inte hunnit mogna utomhus. Jag fick ett tips som fungerat bra. Jag plockade av tomaterna och la dem i en papperspåse, inomhus i köksfönstret, tillsammans med ett äpple. ...

Av Hilla - Söndag 19 sept 18:15

Vi har hittat ännu mer svamp i helgen, men bara trattisar den här gången. Det blev en paj till middag med lök, trattisar och roquefortost. Till det en sallad och hårt bröd. Riktigt smaskigt blev det. #hilla #hillasmatprat #svamp #paj ...

Av Hilla - Torsdag 16 sept 17:43

Vi hade en härlig dag i svampskogen idag. Norduppland levererade, vi hittade både trattisar och gula kantareller i mängd. På en klippa vid sjön åt vi äggmacka till lunch. Sen bulle med pistage och choklad från Österbybruks bageri efteråt. #hill...

Av Hilla - Söndag 12 sept 15:07


Dagens mellanmål... Banan, melon, flytande honung och hackade valnötter. #hilla #hillasmatprat #mellanmål ...

Av Hilla - Fredag 10 sept 11:09


Bild på svampen jag hittade idag. Kantareller, trattisar och Karl-Johan. #hilla #hillasmatprat #svamp ...

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

3 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se