Direktlänk till inlägg 24 september 2022
Idag förbereder jag kvällens middag tidigt. Jag blev inspirerad av en kollega som berättade om en asiatisk kycklingrätt som han gjort. Jag fick inget recept men jag fick en ungefärlig uppfattning hur han gjort rätten.
Jag började med att lägga tunna skivor av kycklingfilé, utskuret från 3 filéer, i teriyakisås. Jag köpte färdig teriyakisås, men man kan ju även göra egen sås förstås.
Medan kycklingen marinerade, i den här fina gamla karotten, smorde jag en ugnsfast form och bottnade med okokta risnudlar (1pkt). Ovanpå nudlarna lade jag snedskuren purjolök och frysta broccolibuketter. Sen hällde jag över 1 1/2 dl vatten, 1 dl havregrädde och lite teriyakisås. Toppade sedan med den marinerade kycklingen, salt, svartpeppar och sesamfrön.
Tanken är att nudlarna blir kokta i vätskan i ugnen.
Skjuts in i ugnen i 25 minuter på 225 grader.
Färdigt!!
#hilla #hillasmatprat #asiatiskt #kyckling #teriyakisås #risnudlar
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | ||||||
5 |
6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 |
|||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 |
|||
26 |
27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|