Nu blev jag avundsjuk. Det där norska potatisbrödet är ju så gott. På 70- och 80-talen fanns det i nästan alla större matbutiker här omkring. Men nu har jag inte sett några lefser på många år. Fem år sen jag senast var i Norge men då glömde jag alldeles bort att handla med några hem. En favorit hos mig var att lägga i rökt hamburgerkött, salladsblad och hyvlad gurka innan jag rullade ihop dem och åt. Men det funkar med vilket pålägg som helst.
Idag åt vi rester av lax som blivit över sedan i fredags. Jag gjorde ett nytt tillbehör nämligen en bulgursallad med gurkmeja, fetaost, cocktailtomat, purjolök, basilika, bladspenat, salt och peppar. Idag har jag också planterat om plantor. Jag är ...
Vi är på landet och till middag hade jag med mig köttfärssås, som jag lagat hemma. Bara att koka spagetti på bänkspisen och ställa fram lite tillbehör. Bild från promenad tidigare idag. Kallt men vackert!
#hilla #hillasmatprat #spagetti #köttf...
Igår kväll åt vi ugnsbakad lax som jag lagt i en form med bladspenat, fetaost, hemgjord pesto, parmesanost och lite grädde. Till det ugnsstekta grönsaker. Det var jättegott och fräscht!
#hilla #hillasmatprat #lax #fetaost #bladspenat ...
Idag har jag bakat filmjölksbröd med lingon. Jag använde inte rågmjöl (enl receptet) utan lantbrödsmjöl eftersom det var vad som fanns hemma.
Det här brödet var enkelt att baka och blev jättegott!
https://www.koket.se/filmjolksbrod-med-lingon ...
Jag har förberett matlåda till dagens eventuella jobb. Eventuella skriver jag eftersom jag har jourtjänst idag. En låda med färska grönsaker och en låda med stekt potatis och lax. Detta blir gott att blanda sedan till en matig sallad.
#hilla #h...