Nu blev jag avundsjuk. Det där norska potatisbrödet är ju så gott. På 70- och 80-talen fanns det i nästan alla större matbutiker här omkring. Men nu har jag inte sett några lefser på många år. Fem år sen jag senast var i Norge men då glömde jag alldeles bort att handla med några hem. En favorit hos mig var att lägga i rökt hamburgerkött, salladsblad och hyvlad gurka innan jag rullade ihop dem och åt. Men det funkar med vilket pålägg som helst.
Ikväll har vi ätit kycklinggryta med gröna linser och jordnötter. Tillbehör var en grönsallad.
Grytan innehåller kycklinglårfilé, lök, broccoli, bladspenat, krossade tomater, grön paprika, kokosmjölk och en massa kryddor. Spiskummin, chiliflake...
Rabarbern växer för fullt här i vår trädgård, vid sommarstugan. Idag har jag bakat en enkel rabarberkaka. Jag gjorde den i en ugnsform med bakplåtspapper, då jag får möjlighet att göra mindre bitar. Receptet är egentligen för en vanlig rund kakform. ...
Idag har vi vandrat i ett naturreservat och jag hade hört att det finns ramslök där. Mycket riktigt hittade vi ramslök och även en skylt som talade om att man fick plocka till husbehov. Sagt och gjort. Jag har redan gjort en dressing med ramslök oc...
Idag är det en ganska tråkig dag med kyla, regn och rusk. På förmiddagen åkte vi från sommarstugan till Norrtälje och gjorde ärenden, för att fördriva tiden lite. Sen har jag tvättat insidan på fönstren och bakat kärleksmums (eller vad du nu vill ka...
Till middag äter vi ärtsoppa med färsk timjan från trädgårdslandet och senap. Därefter tunnpannkakor med svartvinbärssylt. Vi myser på altanen vid sommarstugan.
#hilla #hillasmatprat #ärtsoppa #pannkaka ...