Senaste inläggen

Av Hilla - 17 oktober 2017 21:00

I år har vi plockat otroligt mycket svamp.

Idag t ex hittade vi mängder av trattisar och några gula kantareller på vår sommarstugetomt. Det blev smörstekt svamp till grillad entrecote, blue costello och egenodlad kokt lök och potatis.

Du kanske undrar hur vi kan göra sånt här en vanlig tisdag. Svaret är att jag jobbar skift och att maken är nybliven pensionär och då kan vi njuta av vardagen...

#hilla #hillasmatprat #Svamp #grilla

ANNONS
Av Hilla - 15 oktober 2017 12:54


Idag bakar jag kladdkaka och cookies och snart kommer mina föräldrar hit och fikar. Bullar har jag i frysen och en svampmacka ska de också få...


Recept till dessa cookies finns i vår kokbok men som vanligt har jag justerat lite. Idag använde jag stenmalet siktat rågmjöl, blandade gryn och ljus blockchoklad och inte vetemjöl, havregryn och mörk choklad som står i receptet.

#hillasmatprat #bakat #Cookies #fika

ANNONS
Av Hilla - 12 oktober 2017 23:33

Sponsrat/ recension

Idag hämtade jag ut den senaste "smakboxen". Det är lika spännande varje gång att se och testa innehållet...


Vill du också testa en prenumeration på smakbox för du 50% rabatt på den första lådan genom att uppge koden HILLASMATPRAT (gäller i oktober).



www.smakbox.se
#smakbox #test #matprat #hillasmatprat #mat

Av Hilla - 12 oktober 2017 12:33

Idag gjorde jag en vegetarisk gryta till lunch.

Ingredienserna var en förpackning stora vita bönor, tre små gula lökar, en morot, citronsaft från en citron, en burk kokosmjölk, en vitlöksklyfta, 1/2 buljongtärning grönsak och diverse kryddor (salt, svartpeppar, cayennepeppar, garam masala, gul curry). Majsmjöl att reda med.

Hacka lök och morot och fräs en stund i en större panna/ wokpanna. Tillsätt kokosmjölk, citronsaft, buljongtärning och kryddor. Låt koka i ca 5 minuter. Tillsätt bönorna och red med 2 tsk majsmjöl utvispat i lite vatten. Låt koka några minuter till. Smaka av...

Servera med ris eller bulgur och en klick matyoghurt.



Jag kokade bulgur till och serverade med en klick turkisk yoghurt.

#hilla #hillasmatprat #vegetariskt #lunch #bönor

Av Hilla - 9 oktober 2017 15:23

Gårdagens förrätt till dotter och svärson blev ett hopplock från lördagens middagsbjudning;


 

Här har jag tagit en smörad skiva kavring med rökt lax och två köpta röror med kronärtkocka och soltorkad tomat.


På lördagen var förrätten kavring med rökt lax och rökt makrill med en gräslökskräm, recept från UNT.


Gräslökskräm; 4 portioner


1/2 dl frinskuren gräslök

1/2 dl yoghurt (grekisk/turkisk)

1/2 dl majonnäs

1/2 citron, skal och lite saft

ca 2 tsk riven pepparrot

salt o nymalen peppar


Blanda gräslök, yoghurt och majonnäs. Riv ner citronskal, lite citronsaft och pepparrot. Smaka av med salt och peppar. Lägg rökt fisk på en smörad skiva kavring och garnera med fint skuren rädisa...


Huvudrätt i lördags var oxfilé med ett svamptäcke och en god balsamicosås till det;

 


Här ska köttet strax in i ugnen. Receptet hittar du här nedanför. Jag använde gula kantareller och gjorde även såsen som var mycket god. Istället för potatisterrin gjorde jag en vanlig potatisgratäng.


Oxfilé med svamp och parmesan överbakning


Till efterrätt gjorde jag en riktigt kladdig kladdkaka med en rabarberkräm och grädde till. Jag strödde ca 5-10 lingon över varje desserttallrik och siktade florsocker över. Recept på den kladdiga kladdkakan med blockchoklad kommer fråm Allt om mat. Klicka på länken. Knepet för att få kakan perfekt är att baka den i förväg och kyla den i god tid innan servering. Sen har jag den bara inne i ugnen i 8 minuter.


#hillasmatprat #hilla #fest #oxfile #fisk #huvudrätt #förrätt #kladdkaka #dessert

Av Hilla - 8 oktober 2017 17:25

Igår hade vi gäster här och idag bjuder vi barnen på rester. Två överblivna äggvitor blir maränger...

Jag harköpt en silikonsprits som det är roligt att använda.


Recept från vår kokbok...

#hilla #hillasmatprat #Maränger #Middag #rester

Av Hilla - 2 oktober 2017 13:11

Idag kokar jag lingonsylt. Jag tar fram de bär jag behöver för EN burk sylt istället för ett storkok. Mycket roligare och lättare...


Recept

0,5 l lingon
1 dl vatten
2,5 dl socker

Ta fram de rensade bären ur frysen. Koka dem i vattnet, ca 5-10 minuter. Ta bort ev skum. Rör ner socker och koka sylten några minuter.

Ös upp sylten i en ren varm burk, upp till kanten, och sätt genast på locket. Förvara svalt.

#hilla #hillasmatprat #lingon #lingonsylt

Av Hilla - 27 september 2017 09:56


Så god paella igår...

#Paella #hilla #hillasmatprat #mallorca

Presentation


Hillas matprat

Hör av dig till mig!

My Taste

Följ bloggen

Följ Hillas matprat med Blogkeen
Följ Hillas matprat med Bloglovin'

Klicka här, bloggregistret

BloggRegistret.se

Blogglista

Blogglista.se

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

På café...

 

Mat på resa...

 

Festmat...

 

På restaurang...

 

Vardagsmat...

 

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Fråga mig

2 besvarade frågor

Buzzador

Listor

top100

Annons


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se